Nye tilstandsrapporter skal gøre bolighandler mere gennemskuelige - Milthers & Nielsen

Nye tilstandsrapporter skal gøre bolighandler mere gennemskuelige

Et nyt vurderingssystem i tilstandsrapporter trådte i kraft i efteråret 2020

Systemet har til formål at give bedre indblik i husets stand samt forventelige fremtidige renoveringsudgifter. Er du på udkig efter nyt hus eller feriebolig, skal du ikke længere se efter K1, K2 og K3’ere i tilstandsrapporten. De er nemlig blevet erstattet af farvekoderne grå, gul, rød og sort. Formålet med ændringen er at gøre det mere gennemskueligt for købere at få indsigt i boligens øjeblikkelige stand og give en mere præcis vurdering af, hvor hurtigt og for hvor mange penge man kan forvente at skulle renovere.

Efter slutningen af marts 2021 vil man ikke længere støde på det gamle system, hvor K’erne har dækket over hhv. kosmetiske skader (K0), mindre alvorlige skader (K1), alvorlige skader (K2) og kritiske skader (K3).

I det nye system indikerer den grå farve en mindre alvorlig skade, som ikke har nogen indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion. Den gule farve indikerer skader, som vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på længere sigt, mens den røde farve indikerer skader, som vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på kort sigt. Sort indikerer mulige skader, som skal undersøges nærmere.

I forbindelse med det nye system giver Sikkerhedsstyrelsen, som står for implementeringen af ændringen, adgang til et digitalt univers, hvor man kan slå tilstandsrapporterne op og få ordningen forklaret via tekst- og videoguides.

Det er altid en god idé at få professionel rådgivning i forbindelse med et boligkøb. Hos Milthers og Nielsen kan vi hjælpe dig med at gennemgå alle dokumenter og undgå faldgruber og dyre overraskelser. Læs mere her.

Både advokat Louise Milthers og Steffen Nielsen rådgiver om køb og salg af fast ejendom, herunder også om andelsboligkøb og projektsalg.

Henset til at køb af fast ejendom oftest er den dyreste investering, man foretager i sit liv, er det vigtigt, at man som køber får den nødvendige rådgivning. Det er vigtigt at huske, at ejendomsmægleren er sælgers mand, og at køber derfor skal have sin egen rådgiver.

Det kan ikke anbefales, at man fravælger køberrådgivning, idet man derved påtager sig en unødig risiko, såfremt der gemmer sig ubekendte oplysninger i salgsmaterialet.

Udgiften til den nødvendige rådgivning er oftest relativ lille sammenholdt med handelsprisen og kan oftest medfinansieres i købet, idet både bank og kreditforening også har en interesse i, at man ikke køber katten i sækken.

Louise og Steffen kan også være behjælpelig med udarbejdelse af selve købsaftalen, såfremt handlen foregår uden ejendomsmægler. I denne situation foretager vi indhentelse af de samme dokumenter, som ejendomsmægleren ville have haft gjort.

Se vores prisliste over køberrådgivning i ejendomshandler og pakkeløsninger herunder.

Kontakt os

Læs også vores andre artikler